Nak Tempah Sticker Kuih Raya 2021

Pasti para usahawan kuih rasa tak sabar nak tempah sticker kuih raya 2021 kan? Mana tak nya, saya tahu yang ramai orang di luar sana nak tambah income untuk beraya sakan tahun ini. Penjual kuih raya pasti akan meningkat bak cendawan tumbuh lepas hujan.

 

Apa yang membuat produk kita laku keras dan lain daripada orang lain ? Rasa ? Tapi orang puasa masa shopping .Rupa paras kuih ? Iya memang faktor yang mempengaruhi pembeli. Tapi andaikata balang kuih kita menarik tertarik ianya memang dabomm. Maka ianya sangat membantu perniagaan kita. Di FLEXISPRINT kami sangat memahami keperluan para usahawan kuih raya.

3 Tips Bila Nak Tempah Sticker Kuih Raya 2021

Tips Pertama Kenalpasti Saiz Botol Atau Balang Yang Kita Nak Gunakan.

Perkara ini penting sebab kalau kita salah tempah saiz sticker ianya akan mencacatkan rupa paras produk kita nanti. Ini perkara yang kita paling nak elakkan. Kita kena ukur ruang itu menggunakan pembaris atau pita ukur ( tali tape ) dan suka saya nak ingatkan pengiraan skala bermula dengan nombor 0, bukannya pada hujung pembaris. Jangan salah ya…

nak tempah sticker kuih raya 2018

Tips Kedua Bila Nak Tempah Sticker Kuih Raya 2021 Pemilihan Material Sticker Perlu Betul

Kedai printing ada banyak jenis material sticker. Bagi makanan yang berminyak seperti kerepek seeloknya menggunakan sticker material PVC dan gloss laminate. Kenapa saya lebih sebut gloss dan bukannya matte laminate?

Gloss ini berkilat dan menarik perhatian mata lebih cepat (eye catchy). Untuk kuih muih kering anda boleh sahaja menempah sticker material mirrorkote yang pasti jauh lebih murah.

 

nak tempah sticker kuih raya

Gambar kerepek ubi sumber dari Google

 

Tips Ketiga Pemilihan Design Sticker Kuih Raya

Berita baik untuk para usahawan kuih raya, FLEXISPRINT telah menyediakan lebih dari 100 design sticker readymade. Kita tinggal pilih sahaja template yang bersesuaian dengan produk kuih yang dijual.

 

Jika jual kuih makmur color putih susu janganlah pilih design sticker pun putih susu.

 

Design yang terlalu blend dengan produk menjadikan ianya tidak menarik. Kena ingat di bulan puasa pelanggan shopping bukan sahaja kerana rasa namun rupa menjadi pilihan utama.

nak tempah sticker kuih raya 2018

 

Dengar cerita FLEXISPRINT sekarang ni tengah buat promosi untuk produk sticker kuih raya ni. Nak dapatkan promosi hebat dari mereka?

 

Sekiranya anda sebarang pertanyaan boleh hubungi kami

Whatsapp >> klik here 

📍 Outlet Flexisprint Seksyen 2, Shah Alam
03-5510 2290
📍 Outlet Flexisprint Seksyen 13, Shah Alam
03-5523 9119

FLEXISPRINT Promotional Item Solution